Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

16 Ağustos 2010 Pazartesi

Dikkat! Karalamalar Kişiliğinizi Ele Veriyor..

  Derste, kafede, arkadaşlarla sohbet anında veya telefonla konuşurken... Önümüzde bir kağıt, bir kalem olması yeterli karalama yapmamız için. Bu önemsiz karalamaların, bilinçaltını ortaya döktüğünü biliyor muydunuz? İşte uzmanlardan birkaç çizikle karakter tahlili..
  Kişilerin yazı stilleri ile çizdikleri objeleri inceleyen “Grafoloji” bilmiyle uğraşan uzmanlara göre karamalar, beynin sağ tarafından gelen yaratıcılığın eseri ve genel olarak bilinçli değil. Boston Üniversitesi’nin araştırmalarına göre bir karalamayı kitap gibi okuyup analiz etmek mümkün.İngiltere’deki Grafoloji Ensititüsü’nün hazırladığı çalışmadan bir kısmına bakıp karakterinizi analiz edebilirsiniz.

Kağıdın sol tarafını doldurmak: Geçmişe özlem
Sağ tarafını kullanmak: Geleceğe bakış
Üst tarafını kullanmak: Heyecan
Alt tarafını kullanmak: Öne çıkmaktan çekinme
Yıldız: İdealistlik
Düzgün çizgiler: Açık sözlülük
6 şeklinde yuvarlıklar: Konsantrasyon
Kağıdı oklarla doldurmak: Cinsel gerginlik
Düzgün yuvarlaklar: Geleceğe yönelik hayaller
Kare ve dikdörtgenler: Mantık
Sağa yatık yazı: Dışa dönüklük
Sola yatık yazı: İçe kapanıklık
Puntosu büyük yazı: Cesaret
Küçük puntolu yazı: Utangaçlık

  2005 yılın başlarında İsviçre’nin Davos kentinde gerçekleşen Dünya Ekonomik Forumu’na katılan Microsoft patronu Bill Gates’in aldığı notlar Grafoloji uzmanlarının şimdiye kadar elde ettikleri en önemli malzeme oldu. Aslında bu Grafoloji uzmanlarını Türkiye'ye çağırsak ve bir kaç kişinin karalamalarını analiz etmesini çok isterdim. Çıkacak sonuçların bizi şaşırtacağından eminim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder