Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

16 Ağustos 2010 Pazartesi

Seri Katiller

15 Nisan 2010'da "msn.com" adlı sitede SeriKatiller başlıklı yazı aynen aşağıdaki gibidir. Kontrol etmek isteyenler için : http://aktif.tr.msn.com/gallery.aspx?cp-documentid=153042954

<  1984 yılında Uluslararası Adli Tıp Bilimleri Kurulu'na FBI eski ajanı Robert K. Ressler imzasıyla sunulan araştırmaya göre seri katillerin ortak özellikleri şöyle sıralanıyor.

1. Yüzde 90'ından fazlası beyaz erkeklerden oluşuyor.
2. Zekidirler. IQ'ları 'normalin' üstündedir.
3. Yüksek IQ'larına rağmen okulda başarılı değillerdir, uzun süre aynı işte çalışamazlar ve çoğunlukla vasıfsız işçi olarak çalışırlar.
4. Dengesiz ailelerden gelirler. Tipik olarak babaları onlar çocukken, aileyi terk etmiştir ve otoriter anneler tarafından büyütülmüşlerdir.
5. Ailelerinin geçmişinde suçlular, psikolojik sorunları olanlar ve alkol bağımlıları vardır.
6. Babalarından ve annelerinden nefret ederler.
7. Genel olarak, çocukken fiziksel, psikolojik ve cinsel tacize maruz kalırlar. Tacizci bazen yabancıdır, bazen bir dost, çoğu zaman da ailenin bir üyesi.
8. Birçoğu, çocukluklarını bazı devlet kurumlarında geçirmiştir ve erken yaşlarda psikiyatrik sorunlar göstermeye başlamışlardır.
9. Yüksek bir intihara teşebbüs yüzdeleri vardır.
10. Küçük yaşlardan itibaren röntgencilik, fetişizm ve sadomazoşist pornografiye yoğun ilgi duyarlar. >

  Burdaki yazıya göre seri katillerin çoğunluğu veya başka makalelerde erkek olduğu yönündedir. Aslında seri katil profiline uyan tek bir kadın vardır. Aileen Wuornos. Bazılarınız hatırlar; 2003 yılında gösterime giren Monster-Canavar/Cani filmini... Charlize Theron oscar kazanmıştı bu rolle. Aslında dosyalara geçen bir sürü kadın seri katil vardır ama bunların nedenleri ise sigortadan para kopartmak, mirasa konmak gibi.. Ama Aileen Wuornos öyle değildi...
  Ayrıca başka bir makaleye göre de seri katilliğin genlerde var olduğudur. Birçok seri katilinin XYY kromozomuna sahip olmasıdır. Fazladan olan erkeklik hormonun kişiyi daha fazla kaba, saldırgan ve vahşi yaptığı teorisi ortya atılmış fakat Aileen 'le bu teori tarihe karışmışıtır.
  Başka bir eksiklikte bir çok seri katilin işlediği cinayetlerinin sebebi aile sorunlarından gelen cinayetler değildir. Yaygın olan başka bir cinayet sebebi de bağnazlıktır. ABD' de toplumsal sorunların eskiden kalan dini değerlerin kaybedilmesine bağlayan birçok kişi vardır. Halbuki en canavar katillerin bazıları ezbere İncil'den parçalar okuyarak çocuklara işkence etmektedir. Bunun en büyük örneğide herhalde Alber Fish olurdu. Nam-ı diğer "Yamyam"  ve "Amerika'nın Öcüsü" . Albert Fish, İbrahim ve İshak'ın hikayesine büyük bir saplantı duyuyordu. Fish yalnızca çocuklara işkence edip onları öldürmekle kalmıyor, günahlarının bedeli olarak kendisini bir dizi mazoşist işkenceye de tabi tutuyordu. Albert Fish gibi bağnaz olan başka bir isimde Earle Leonard Nelson' da var. Alnına şu esrarengiz ad yazılmıştı: BÜYÜK BABİL, DÜNYA FAHİŞELERİN VE İĞRENÇLİKLERİN ANASI. Nelson' nın lakabı ise "Goril Katil" idi.
 Benim favori seri katilim ise Charles Manson. Manson cani manyaklar arasında en özel olanıdır. Ona daimi kötü ününü kazandıran cinayetler aslında başkları tarafından işlenmişti. En zeki seri katillerden birisidir Manson. Charles Manson'nın  söylediği bir söz beni çok etkiledi. "Bana tepeden bakarsanız, bir aptal görürsünüz. Bana aşağıdan bakarsanız, tanrınızı görürsünüz. Bana tam karşıdan bakarsanız, kendinizi görürsünüz."
  Aslında o sitenin ve benim yazdıklarımın çok eksiği var. Seri katiller cidden anlaşılması güç insanlar. Birçoğunun sebepleri farklı ve yeni çıkanlarında farklı olmaya devam ediyor.

Not: Bu yazının devamı gelecektir..

1 yorum:

  1. bazı kültürlerde (toplumlarda) seri katillere neredeyse hiç rastlanmayışı çok ilginç. en fazla seri katilin abd'de bulunması ise daha da ilginç. amerikan medyasının seri katilleri adeta reklam ederek bir nevi anti-kahraman haline dönüştürme geleneğinin ya da amerikan toplumunun şiddeti kutsayan ruh halinin bunda bir etkisi var mı bilmiyorum.
    ancak başkaları üzerinde tam ve sınırsız güç kullanabilme "özgürlüğü"ne sahip olmanın; dilediğini, dilediğince yapabilmenin insanları (öfke vb. gibi nedenlerle öldürme dışında) öldürmeye yönelttiğini düşünüyorum.
    pek çok seri katilin, geçmişlerinde gömülü bir psikolojik sorun bulunduğunu, seri katillerin çoğunun ortalama zekanın altında olduğunu ya da genetik bir "sorun"ları olduğunu söyleyen savların her zaman doğru olmadığını kanıtlayan, hatta bunların aksini doğrulayan örnekler mevcut.
    yine de; düşününce, insan için en temel yasak olan "öldürmeyeceksin" kutsal emrine itaatsizlik etmenin, tanrıya kafa tutmak ile eşdeğer olduğunu, bir anlamda diğer eksikleri (artık onlar her neyse) örten bir üstünlük duygusu yaşattığını görebiliyorum. bu düşünce beni seri katillerin bir eksiklik ya da aşağılık duygusunu ortadan kaldırmak için bu yolu tercih ettikleri sonucuna doğru itiyor.
    şimdilik bu kadar yazayım, daha sonra ben de yoruma devam ederim :)

    coşkun

    YanıtlaSil